Dlúhé Grefty
Vinařství Dlúhé Grefty Jaroslava Tesaříka z Mutěnic, si získalo renomé díky svým výjimečným přírodním vínům, které se dostaly až do předních restaurací v New Yorku a Tokiu. Tesaříkova vína jsou známá pro svůj osobitý charakter – někdy divoký, jindy lehce hravý, ale vždy s jasně vystiženým profilem. Ve vinařství minimalizuje použití síry a vyrábí naprosto nečiřená a nefiltrovaná vína, která jsou navíc velice pitelná.
Vinařství se zaměřuje na postupné omlazování vinic a pěstuje odrůdy jako Pinot Gris, Ryzlink vlašský, Tramín a mezi modrými odrůdami pak Svatovavřinecké, Frankovka nebo Cabernet Sauvignon. Tyto odrůdy jsou často kombinovány, aby vytvořily vyvážené a šťavnaté víno, které zároveň vyniká charakterem každé odrůdy. Klíčovou roli v procesu výroby hraje macerace, jak u červených, tak i bílých vín, následovaná rokem zrání v sudech z dubu nebo akátu s minimálním mícháním, aby víno si uchovávalo svůj náboj. Všechna vína jsou uzavírána korunkou místo tradičního korku.