Heinrich - Chardonnay Leithaberg 2022
Rakousko | bílé | suché
Kategorie: | Bílá naturální vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Chardonnay |
Ročník: | 2022 |
Oblast: | Burgenland |
Země: | Rakousko |
Alkohol: | 13 % |
Objem: | 0,75 l |
Položka byla vyprodána… |
Charakteristika vína
Cílevědomé a odvážné Chardonnay z oblasti Leithaberg, které si žádá trpělivost, vzduch a dostatečně velkou sklenici, aby mohlo plně rozvinout svůj potenciál. Jeho světlá barva připomíná květy, žluté ovoce a bylinkovou louku. Vápencové podloží dodává jemné tóny obilí a cukroví. Největší předností tohoto vína je jeho šťavnatost a živá kyselinka, které společně tvoří dokonalou harmonii.
Vinařství Heinrich
Vinice manželů Gernota a Heike Heinrich se nacházejí na dvou březích Neziderského jezera v rakouském regionu Burgenland. Na západní straně jezera se vína vyznačují vápencovými svahy pohoří Leithaberg, větry vanoucími od jezera a hustými lesy na vrchních partiích kopců. Východní strana v okolí obce Gols je charakteristická teplejším klimatem a záhřevnými štěrkovými a písčitými půdami.
Manželé Heinrich si zakládají na biodynamickém pěstování a práci s odrůdami, které rostou na půdách a tratích, kam historicky patří. Mezi nejlepší tratě patří Gabarinza a Salzberg. Jejich gravitační vinařství je vybaveno moderními technologiemi, které však neovlivňují charakter vín a místní terroir.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinice manželů Gernota a Heike Heinrich se nacházejí na dvou březích Neziderského jezera v rakouském regionu Burgenland. Na západní straně jezera se vína vyznačují vápencovými svahy pohoří Leithaberg, větry vanoucími od jezera a hustými lesy na vrchních partiích kopců. Východní strana v okolí obce Gols je charakteristická teplejším klimatem a záhřevnými štěrkovými a písčitými půdami.
Manželé Heinrich si zakládají na biodynamickém pěstování a práci s odrůdami, které rostou na půdách a tratích, kam historicky patří. Mezi nejlepší tratě patří Gabarinza a Salzberg. Jejich gravitační vinařství je vybaveno moderními technologiemi, které však neovlivňují charakter vín a místní terroir.