Lakovits - Blaufränkisch Wolfsblut 2020
Rakousko | červené | suché
Toto víno je poctou jejich dceři Ilvy (seversky „malá vlčice“), která se narodila za úplňku. Stejně jako ona, se jejich Frankovka vyznačuje silným charakterem, sebevědomím, hravostí a elegancí. Révové keře, které vysadil už Ilvyn pradědeček, jsou pečlivě ošetřovány během všech fází měsíce, ručně sbírány a s láskou vinifikovány. Víno tak nese jedinečný odkaz rodinné tradice.
Kategorie: | Červená naturální vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Frankovka |
Ročník: | 2020 |
Oblast: | Südburgenland |
Země: | Rakousko |
Alkohol: | 13 % |
Objem: | 0,75 l |
Charakteristika vína
Toto víno je poctou jejich dceři Ilvy (seversky „malá vlčice“), která se narodila za úplňku. Stejně jako ona, se jejich Frankovka vyznačuje silným charakterem, sebevědomím, hravostí a elegancí. Révové keře, které vysadil už Ilvyn pradědeček, jsou pečlivě ošetřovány během všech fází měsíce, ručně sbírány a s láskou vinifikovány. Víno tak nese jedinečný odkaz rodinné tradice.
Vinařství Lakovits
Vinařství Lakovits z oblasti Südburgenland se zaměřuje na ekologické pěstování vína s důrazem na udržitelnost a respekt k přírodě. Ve vinicích pracují výhradně ručně, aby podpořili přirozený růst odolných rév, které dobře zvládají místní podmínky a tlak chorob. Díky tomu minimalizují potřebu biologické ochrany rostlin. Terroir hraje klíčovou roli, a proto víno spontánně kvasí bez použití kvasinek či čeřidel. Vinařství se zaměřuje na zachování autentičnosti a jedinečnosti vín, která zrají dlouhou dobu a odráží charakter regionu. Dokonce i etikety jsou navrhovány ručně a s láskou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Lakovits z oblasti Südburgenland se zaměřuje na ekologické pěstování vína s důrazem na udržitelnost a respekt k přírodě. Ve vinicích pracují výhradně ručně, aby podpořili přirozený růst odolných rév, které dobře zvládají místní podmínky a tlak chorob. Díky tomu minimalizují potřebu biologické ochrany rostlin. Terroir hraje klíčovou roli, a proto víno spontánně kvasí bez použití kvasinek či čeřidel. Vinařství se zaměřuje na zachování autentičnosti a jedinečnosti vín, která zrají dlouhou dobu a odráží charakter regionu. Dokonce i etikety jsou navrhovány ručně a s láskou.