Powered by Smartsupp

Martin Vajčner - Fossilex 2022

Morava | bílé| suché

Toto víno z odrůd Chardonnay, Ryzlink rýnský a Tramín červený pochází z tratě Stará hora v Tasovicích. Hrozny byly šlapány nohama a spontánně kvasily 12 měsíců ve slupkách a třapinách v hliněných amforách z poštorenské hlíny. Po vylisování zrálo ve francouzských dubových sudech. Bez přidané síry.

Skladem (2 ks)
420 Kč
Kategorie: Bílá naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Ryzlink Rýnský, Tramín červený, Chardonnay
Ročník: 2022
Oblast: Znojemská
Země: Česká republika
Nádoba: Amfora, dubový sud
Alkohol: 11,5 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Martin Vajčner - Fossilex 2022
Novinka
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Kamenná prodejna v Olomouci
Kamenná prodejna v Olomouci
Ráda Vás poznám osobně
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

 

Vinařství Martin Vajčner

Martin Vajčner z Hodonic spravuje sedm hektarů vinic v Znojemské vinařské podoblasti, rozdělených do osmi menších vinohradů, které obdělává v certifikovaném ekologickém režimu. Jeho hlavním cílem je vytvořit vína, která co nejlépe odrážejí charakter místa, odkud pocházejí hrozny. Každý vinohrad se vyznačuje odlišným složením půdy, nadmořskou výškou, množstvím srážek a slunečního záření, což se promítá do unikátních vlastností vína. V sklepě minimalizuje zásahy, aby přírodní faktory mohly co nejvíce ovlivnit výslednou chuť vína.

Martin se snaží zachovávat přírodní biodiverzitu v okolí Národního parku Podyjí a zajišťovat zdravou a živou půdu pro nejlepší kvalitu hroznů. Matolíny z lisovaných hroznů vrací zpět do vinohradu jako hnojivo a upřednostňuje kvalitní zelené práce jako prevenci proti chorobám révy. Své obdělávání vinic i práci ve sklepě provádí s ohledem na životní prostředí a snaží se minimalizovat uhlíkovou stopu.

 

Další vína od tohoto vinaře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Martin Vajčner z Hodonic spravuje sedm hektarů vinic v Znojemské vinařské podoblasti, rozdělených do osmi menších vinohradů, které obdělává v certifikovaném ekologickém režimu. Jeho hlavním cílem je vytvořit vína, která co nejlépe odrážejí charakter místa, odkud pocházejí hrozny. Každý vinohrad se vyznačuje odlišným složením půdy, nadmořskou výškou, množstvím srážek a slunečního záření, což se promítá do unikátních vlastností vína. V sklepě minimalizuje zásahy, aby přírodní faktory mohly co nejvíce ovlivnit výslednou chuť vína.

Martin se snaží zachovávat přírodní biodiverzitu v okolí Národního parku Podyjí a zajišťovat zdravou a živou půdu pro nejlepší kvalitu hroznů. Matolíny z lisovaných hroznů vrací zpět do vinohradu jako hnojivo a upřednostňuje kvalitní zelené práce jako prevenci proti chorobám révy. Své obdělávání vinic i práci ve sklepě provádí s ohledem na životní prostředí a snaží se minimalizovat uhlíkovou stopu.

Zpět do obchodu