Svetík - Frankovka 2018
Slovensko | červené | suché
Zaujměte své chuťové buňky tímto lahodným kouskem z vinařství Svetík na Slovensku. Tato Frankovka z roku 2018 je plná a uhlazená, přináší bohatou paletu chutí s výraznými tóny švestek.
Kategorie: | Červená naturální vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Frankovka |
Ročník: | 2018 |
Oblast: | Nitranská |
Země: | Slovensko |
Objem: | 0,75 l |
Alkohol: | 12,5 % |
Charakteristika vína
Zaujměte své chuťové buňky tímto lahodným kouskem z vinařství Svetík na Slovensku. Tato Frankovka z roku 2018 je plná a uhlazená, přináší bohatou paletu chutí s výraznými tóny švestek.
Vinařství Svetík
SVETÍK je malé slovenské rodinné vinařství, kde se víno vyrábí tradičním řemeslným způsobem.
Vinařství sídlí v unikátních prostorách historických sklepů ve středu Levic. Zde jejich víno zraje v ideálních klimatických podmínkách i několik let. Samotné zpracování hroznů však probíhá v Nové Dedine - části Opatová, co nejblíže k jejich vinicím. Dnes mají na Opatové přibližně 1 ha vinic vysazených na sopečném podloží, které zahrnují následující odrůdy: Ryzlink rýnský, Pinot Blanc, Veltlínské zelené a Svatovavřinecké.
Při výrobě vín používají již tři desetiletí tradiční řemeslné postupy, bez použití filtrace a bez pomocných aditiv. Cílem těchto postupů je snaha o zachování autentických chutí a vůní. Čas a respekt jsou klíčové prvky, které hrají zásadní roli při výrobě jejich vín. Jejich vznik je obvykle pomalý, často se vína dokvašují v sklepě i dva roky po sklizni.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
SVETÍK je malé slovenské rodinné vinařství, kde se víno vyrábí tradičním řemeslným způsobem.
Vinařství sídlí v unikátních prostorách historických sklepů ve středu Levic. Zde jejich víno zraje v ideálních klimatických podmínkách i několik let. Samotné zpracování hroznů však probíhá v Nové Dedine - části Opatová, co nejblíže k jejich vinicím. Dnes mají na Opatové přibližně 1 ha vinic vysazených na sopečném podloží, které zahrnují následující odrůdy: Ryzlink rýnský, Pinot Blanc, Veltlínské zelené a Svatovavřinecké.
Při výrobě vín používají již tři desetiletí tradiční řemeslné postupy, bez použití filtrace a bez pomocných aditiv. Cílem těchto postupů je snaha o zachování autentických chutí a vůní. Čas a respekt jsou klíčové prvky, které hrají zásadní roli při výrobě jejich vín. Jejich vznik je obvykle pomalý, často se vína dokvašují v sklepě i dva roky po sklizni.
