Tři čtvrtě - Cabernet/Merlot 2023
Morava | červené | suché
Rubínově zbarvené cuvée Merlotu s Cabernety od Zuzky. Víno s plným tělem, jemným tříslem a ovocností připomínající peckovité ovoce.
Kategorie: | Červená naturální vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Moravia |
Ročník: | 2022 |
Oblast: | Velkopavlovická |
Země: | Česká republika |
Alkohol: | 14,8 % |
Objem: | 0,75 l |
Klasifikace: | Moravské zemské víno |
Položka byla vyprodána… |
Charakteristika vína
Rubínově zbarvené cuvée Merlotu s Cabernety od Zuzky. Víno s plným tělem, jemným tříslem a ovocností připomínající peckovité ovoce.
Vinařství Tři čtvrtě
Vinařství Tři čtvrtě je malé až butikové vinařství z Bořetic. Jeho hlavním pokladem je viniční trať Čtvrtě. Vinohrad vysázený z velké části v 70. letech s romantickým výhledem na Pálavu. Sprašové černozemě a jihozápadní orientace svahu jsou ideální pro pěstování modrých odrůd. Ne náhodou se tak jeho vlajkovou lodí stala Frankovka a Svatovavřinecké, v těsném závěsu stojí Tramín červený a Neuburg.
Jsou zastánci šetrného přístupu k přírodě! Tak jako z přírody bereme, je třeba jí něco i vracet. Vínům dávají prostor a nechávají je dospět po svém – spontánní kvašení, delší ležení na jemných kalech, nefiltrují a číří jen když je třeba. Vína zrají ve starých dubových sudech. Bílá vína pouští do světa nejdříve za rok a červená zrají alespoň dva roky než putují do lahve.
Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Tři čtvrtě je malé až butikové vinařství z Bořetic. Jeho hlavním pokladem je viniční trať Čtvrtě. Vinohrad vysázený z velké části v 70. letech s romantickým výhledem na Pálavu. Sprašové černozemě a jihozápadní orientace svahu jsou ideální pro pěstování modrých odrůd. Ne náhodou se tak jeho vlajkovou lodí stala Frankovka a Svatovavřinecké, v těsném závěsu stojí Tramín červený a Neuburg.
Jsou zastánci šetrného přístupu k přírodě! Tak jako z přírody bereme, je třeba jí něco i vracet. Vínům dávají prostor a nechávají je dospět po svém – spontánní kvašení, delší ležení na jemných kalech, nefiltrují a číří jen když je třeba. Vína zrají ve starých dubových sudech. Bílá vína pouští do světa nejdříve za rok a červená zrají alespoň dva roky než putují do lahve.
Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi.