Vinařství Kacetl - Akátový Veltlín 2021
Morava | bílé | suché
Krásně vyzrálé hrozny prošly krátkou macerací na slupkách, čímž získaly intenzivní charakter. Následovala spontánní fermentace v akátových sudech ze Znojemska, kde víno zrálo 11 měsíců na hrubých kalech, bez jakýchkoliv aditiv. Výsledkem je nečiřené, nefiltrované a jemně přisířené víno, které se vyznačuje komplexností, elegancí a lahodnou aromatičností.
Kategorie: | Bílá naturální vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Veltlínské zelené |
Ročník: | 2021 |
Oblast: | Znojemská |
Země: | Česká republika |
Nádoba: | Akátový sud |
Alkohol: | 13,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Klasifikace: | Moravské zemské víno |
Charakteristika vína
Krásně vyzrálé hrozny prošly krátkou macerací na slupkách, čímž získaly intenzivní charakter. Následovala spontánní fermentace v akátových sudech ze Znojemska, kde víno zrálo 11 měsíců na hrubých kalech, bez jakýchkoliv aditiv. Výsledkem je nečiřené, nefiltrované a jemně přisířené víno, které se vyznačuje komplexností, elegancí a lahodnou aromatičností.
Vinařství Kacetl
Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.
Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.
Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.
Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.
Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi.