Powered by Smartsupp

Vinařství Kacetl - Akátový Veltlín 2021

Morava | bílé | suché

Krásně vyzrálé hrozny prošly krátkou macerací na slupkách, čímž získaly intenzivní charakter. Následovala spontánní fermentace v akátových sudech ze Znojemska, kde víno zrálo 11 měsíců na hrubých kalech, bez jakýchkoliv aditiv. Výsledkem je nečiřené, nefiltrované a jemně přisířené víno, které se vyznačuje komplexností, elegancí a lahodnou aromatičností.

Skladem (2 ks)
430 Kč
Kategorie: Bílá naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Veltlínské zelené
Ročník: 2021
Oblast: Znojemská
Země: Česká republika
Nádoba: Akátový sud
Alkohol: 13,5 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Kamenná prodejna v Olomouci
Kamenná prodejna v Olomouci
Ráda Vás poznám osobně
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Krásně vyzrálé hrozny prošly krátkou macerací na slupkách, čímž získaly intenzivní charakter. Následovala spontánní fermentace v akátových sudech ze Znojemska, kde víno zrálo 11 měsíců na hrubých kalech, bez jakýchkoliv aditiv. Výsledkem je nečiřené, nefiltrované a jemně přisířené víno, které se vyznačuje komplexností, elegancí a lahodnou aromatičností.

Vinařství Kacetl

Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.

Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.

Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi. 

  

Další vína od tohoto vinaře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.

Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.

Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi. 

 

 

Zpět do obchodu