Vinařství Kacetl - Frankovka 2021
Morava | červené | suché
Frankovka, zpracovaná s respektem k tradičnímu vinařství, prošla třítýdenní fermentací na slupkách v otevřené kádi. Následných 10 měsíců zrání v použitých sudech z francouzského dubu zvýraznilo její komplexní profil.. Lehké přisíření před lahvováním. Ideální volba pro ty, kteří hledají autentičnost a hloubku v každé skleničce.
Kategorie: | Červená naturální vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Frankovka |
Ročník: | 2021 |
Oblast: | Znojemská |
Země: | Česká republika |
Nádoba: | Dubový sud |
Alkohol: | 12,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Klasifikace: | Moravské zemské víno |
Charakteristika vína
Frankovka, zpracovaná s respektem k tradičnímu vinařství, prošla třítýdenní fermentací na slupkách v otevřené kádi. Následných 10 měsíců zrání v použitých sudech z francouzského dubu zvýraznilo její komplexní profil.. Lehké přisíření před lahvováním. Ideální volba pro ty, kteří hledají autentičnost a hloubku v každé skleničce.
Vinařství Kacetl
Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.
Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.
Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.
Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.
Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi.