Vinařství Kacetl - Pét-nat Frankovka Rosé 2021
Morava | pét-nat | suché
Živý, divoký, energický, lehký, svěží, perlivý a nespoutaný. Přesně takový je pét-nat ročníku 2021 z odrůdy Frankovka od Michala Kacetla. Rychlé zpracování hroznů a následná fermentace v nerezovém tanku. Víno dokvášelo v láhvi, zraje na kvasnicích a nebylo filtrováno ani sířeno.
Kategorie: | Pét-nat |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Frankovka |
Ročník: | 2021 |
Oblast: | Znojemská |
Země: | Česká republika |
Alkohol: | 12,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Klasifikace: | Moravské zemské víno |
Charakteristika vína
Živý, divoký, energický, lehký, svěží, perlivý a nespoutaný. Přesně takový je pét-nat ročníku 2021 z odrůdy Frankovka od Michala Kacetla. Rychlé zpracování hroznů a následná fermentace v nerezovém tanku. Víno dokvášelo v láhvi, zraje na kvasnicích a nebylo filtrováno ani sířeno..
Vinařství Kacetl
Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.
Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.
Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.
Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.
Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi.