Vinařství Petr Marada – Mr. Pinot
Morava | sekt | extra brut
Tenhle sekt z odrůdy Pinot Noir, vás rozhodně nenechá chladnými, ani teď v zimním období. Byl druhotně kvašen v lahvi tzn. dělaný stejnou metodou jako samotná Champagne. Víno zrálo 24 měsíců v sudech a poté 18 měsíců na kalech v láhvi.Výsledkem je netradiční víno s dlouhou ovocnou dochutí.
Kategorie: | Naturální sekt |
---|---|
Zbytkový cukr: | extra brut |
Odrůda: | Pinot Noir |
Ročník: | 2016 |
Oblast: | Slovácká |
Země: | Česká republika |
Nádoba: | Dubový sud |
Alkohol:: | 12,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Klasifikace: | Moravské zemské víno |
Tenhle sekt z odrůdy Pinot Noir, vás rozhodně nenechá chladnými, ani teď v zimním období. Byl druhotně kvašen v lahvi tzn. dělaný stejnou metodou jako samotná Champagne. Víno zrálo 24 měsíců v sudech a poté 18 měsíců na kalech v láhvi.Výsledkem je netradiční víno s dlouhou ovocnou dochutí.
Charakteristika vína
Tenhle sekt z odrůdy Pinot Noir, vás rozhodně nenechá chladnými, ani teď v zimním období. Byl druhotně kvašen v lahvi tzn. dělaný stejnou metodou jako samotná Champagne. Víno zrálo 24 měsíců v sudech a poté 18 měsíců na kalech v láhvi.Výsledkem je netradiční víno s dlouhou ovocnou dochutí.
Vinařství Petr Marada
Vinařství se specializuje na vína suchá s důrazem na čistotu odrůdy a vlastní osobitost. Bílá vína zrají v nerezových tancích a vybrané šarže také v dubových či akátových sudech. Červená vína projdou přirozenou vinifikací v dřevěném sudu. Od roku 2013 také vyrábějí šumivá vína a sekty, které jsou vyráběny metodou champagne - kvašeno v láhvi.
Hospodaří na vinicích v bio režimu s láskou k půdě a pokorou k přírodě. Při výrobě se upřednostňují fyzikální postupy a vínům se dává čas na zrání a přirozenou vinifikaci.
Filosofie vinařství je jednoduchost a včasnost zásahu - "Méně je více".
Momentálně hospodaří na 20 ha vinic ve čtyřech viničních tratích.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Petra Marady z Mikulčic se specializuje na suchá vína s důrazem na čistotu odrůdy a vlastní osobitost. Bílá vína zrají v nerezových tancích a vybrané šarže také v dubových či akátových sudech. Červená vína projdou přirozenou vinifikací v dřevěném sudu. Od roku 2013 také vyrábějí šumivá vína a sekty, které jsou vyráběny metodou champagne - kvašeno v láhvi.
Hospodaří na vinicích v bio režimu s láskou k půdě a pokorou k přírodě. Při výrobě se upřednostňují fyzikální postupy a vínům se dává čas na zrání a přirozenou vinifikaci.
Filosofie vinařství je jednoduchost a včasnost zásahu - "Méně je více".
Momentálně hospodaří na 20 ha vinic ve čtyřech viničních tratích.